Casa rezidentiala si cladiri conexe

Proiect: incalzirea locuintei si producerea apei calde menajere, precum si incalzirea apei din piscina, a garajului si salii de fitness
Locatie: Alba Iulia, jud. Alba
Termen: 2012
Cerinte:
  • Incalzirea si furnizarea apei calde menajere in locuinta rezidentiala cu suprafata de 320 mp
  • Incalzirea unei cladiri P + etaj ce deserveste un garaj si o sala de fitness, cu suprafata desfasurata de 150 mp si asigurarea apei calde pentru grupurile sanitare
  • Incalzirea apei din piscina cu suprafata de 350 mp (piscina cu acoperis rabatabil pentru utilizare in toate anotimpurile)
Realizare:

CASA REZIDENTIALA
  • proiectare instalatie, obtinere avize si aprobari
  • executie instalatie de incalzire mixta (pardoseala si radiatoare)
  • montarea si punerea in functiune a unui sistem termic complex alcatuit din urmaroarele echipamente:
            o centrala termica cu gazeificare pe combustibil solid (lemne) cu    puterea de 40 kW
            o centrala electrica cu puterea de 34 kW
            o centrala termica pe combustibil gazos, cu condensare, model BAXI Luna HT cu puterea de 45 kW
            o boiler trivalent de 200 litri
            o 2 panouri solare plane BAXI SB21

GARAJ, SALA FITNESS, PISCINA
  • Proiectare instalatie de gaz, obtinere avize si aprobari
  • executie instalatie de incalzire in pardoseala + furnizare apa calda pentru cladire ce are la parter garaj si la nivelul superior sala de fitness
  • executie instalatie de incalzire a apei din piscina
  • montarea si punerea in functiune a unui sistem termic alcatuit din:
            o centrala termica pe combustibil gazos, cu condensare, model BAXI Luna HT cu puterea de 45 kW
            o boiler trivalent BAXI de 200 litri
            o puffer de 2000 litri pentru stocarea apei calde
            o 108 tuburi vidate

Provocare: complexitatea instalatiei

Beneficii:

Beneficiarul a dorit in primul rand confort absolut, autonomie maxima si costuri cat mai mici pentru incalzirea locuintei si furnizarea apei calde menajere, atat in casa in care locuieste cat si in spatiile conexe (garaj, sala fitness, piscina). Astfel, au fost instalate doua sisteme termice compexe independente ce deservesc cele doua corpuri de cladire, ambele fiind dotate cu echipamente de ultima generatie, eficiente energetic la care s-au atasat si panouri solare pentru aportul gratuit al radiatiei solare la incalzirea spatiilor si prepararea apei calde menajere. Pentru asigurarea confortului termic in locuinta a fost montat un sistem mixt alcatuit din 3 centrale termice pe combustibil solid, gazos si electric completate de o automatizarea inteligenta ce comuta automat functionarea centralelor pe diferite perioade sau in functie de costurile combustibilului. Incalzirea este mixta, atat prin pardoseala cat si prin radiatoare. Cele doua panouri solare plane sunt conectate la boilerul Baxi cu capacitate de 200 litri, asigurand necesarul intregii familii (alcatuita din 4 persoane) de apa calda menajera.
Incalzirea in garaj, sala de fitness si piscina este prin pardoseala si se realizeaza cu ajutorul unei centrale termice in condensare, marca Baxi, de 45 kW. Furnizarea apei calde atat pentru grupurile sanitare cat si pentru piscina este asigurata in principal de cele 108 panouri solare cu tuburi vidate, conectate la un puffer de stocare de 2000 litri.
Datorita randamentului sporit al acestor panouri solare, beneficiarul obtine gratuit apa calda la temperatura optima pe toata perioada anului, chiar si in sezonul rece.


“Confortul familiei mele este primordial. Am dorit ca prin solutia aleasa sa am in primul rand autonomie totala atat intre cele doua corpuri de cladire cat si intre tipurile de combustibil din cadrul aceleiasi instalatii. In al doilea rand eram interesat de posibilitatea de a-mi personaliza confortul in functie de nevoi, iar acest lucru a fost realizat prin intermediul automatizarii din cadrul sistemului. Sunt adeptul tehnologiilor de ultima generatie si al echipamentelor pe baza de resurse regenerabile, pe care le consider solutiile viitorului. Simodor a inteles perfect ceea ce mi-am dorit, mi-a asigurat consultanta de specialitate, a proiectat si a implementat un sistem complex pe care l-am acceptat cu maxima incredere. In plus, am ramas profund impresionat de calitatea si profesionalismul oamenilor implicati in tot procesul lucrarii.”
Adrian Laurentiu L., beneficiar locuinta rezidentiala Alba Iulia, jud. Alba